pure passie

Passie voor wijn

Feddo en Cynthia zijn de drijvende krachten achter Wijndomein Buytenwaerde.

In 2009 werd de familie Heintz eigenaar van Buytenwaarde op een prachtig gelegen locatie op de westelijke oever van de Waal in het Betuwse dorpje Vuren.

Bij Buytenwaerde hoorde een kleine hoogstam boomgaard.  In september werd ieder jaar het fruit geoogst en verwerkt tot appelstroop, sap en gebruikt in appeltaarten. Door de goede grond en gunstige omstandigheden groeit het fruit in de Betuwe uitbundig en ontstond al snel het idee om het teveel aan fruit te conserveren door het te fermenteren. In de opvolgende jaren is hieruit onze prikkelende witte wijn op basis van appels uit eigen boomgaard ontstaan gemaakt volgends de traditionele methode die ook in de Champagne streek wordt toegepast waardoor een zachte mousse ontstaat.

De wens bleef echter om een rode wijn te maken. Toen in 2015 zich de mogelijkheid voordeed om een stukje grond aan te kopen besloot de familie Heintz dit in te richten als wijngaard. De druivenrassen Pinotin en Cabernet Cortis werden aangeplant. In het uitzonderlijke wijnjaar 2018 werd de eerste oogst verwerkt tot wijn en werd het bijbehorende etiket ontworpen. De jaren erna werd de wijn verder verfijnt en wordt inmiddels verkocht bij Sterren restaurant “De Gieser Wildeman”

%d